Prevajanje SDL – strojno prevajanje

Nahajate se tukaj :
Domov » Novica » Prevajanje SDL – strojno prevajanje
Prevajanje SDL – strojno prevajanje
April 27, 2013

SDL strojno prevajanje – nov produkt

SDL dal na tržišče izdelek za strojno prevajanje, ki priskoči na pomoč pri jezikovnih težavah

Podjetje za upravljanje z izkušnjami strank SDL je dalo na tržišče novo funkcijo za svojo platformo jezikovnih tehnologij (Language Technologies). Nova funkcija, strojno prevajanje (Machine Translation – MT), bo podjetjem pomagala pregledati vsebino s spletnih strani za elektronsko nakupovanje, socialnih medijev in forumov v drugih jezikih.

Veliki podatki (Big Data) imajo velike težave

SDL Big data prevajanje

SDL, ki je pred kratkim na tržišče dal orodje SDL LiveContent, ki spremlja izkušnje strank, je opazil, da je funkcija Big Data (Veliki podatki) sicer zelo priljubljena, ampak s seboj prinaša določene težave. V podjetju pravijo, da si podjetja prizadevajo pregledovati obilo informacij in z njimi tudi upravljati, vendar jih je veliko v drugem jeziku. In ta težava pripelje do nečesa, kar SDL imenuje »Veliki jezikovni izziv« (Big Language Challenge).

Najpogosteje se pojavljajo denimo naslednje težave: dolgotrajna obdelava naročil zaradi težav s prevajanjem, slabo upravljanje s službami za pomoč strankam in za stike z njimi, nezadovoljivo sodelovanje med zaposlenimi in premalo posvečanja strankam po spletu preprosto zato, ker podjetje ne obvlada več jezikov.

Rešitev: strojno prevajanje

SDL želi podjetjem premagati jezikovno oviro, zato jim ponuja izdelek, ki lahko tako večjim kot tudi srednjim in malim podjetjem pomaga konkurirati v globalnem okolju, zato se je domislilo kompleta orodij, ki nudijo jezikovne storitve, ki so ga poimenovali Jezikovna platforma SDL (SDL Languages Platform).

Zdaj pa, ko je podjetje dalo na tržišče funkcijo Machine Translation (MT), bodo uporabniki lahko to integrirali v platformo na oblaku za avtomatizirano prevajanje v resničnem času BeGlobal. Programsko opremo za strojno prevajanje SDL BeGlobal bodo lahko usposobili s funkcijo za usposabljanje BeGlobal in prejemali jezikovne prevode v resničnem času. Funkcija MT bo bolj dostopna, saj si bo z njo mogoče ogledati več vrst podatkov kot do zdaj – ne glede na jezik. Prevajati bo mogoče tudi zgodovino spletnih klepetov, elektronsko pošto in socialne medije.

»Naše poslanstvo je odpraviti ovire za globalno sporazumevanje, zato želimo pomagati rešiti velike jezikovne izzive v vseh panogah,« pravi generalni direktor divizije SDL za jezikovno tehnologijo Keith Laska. »Nadejamo se, da bomo z dobavljanjem vodilnih tehnologij na tržišču preko učinkovite in integrirane platforme za podjetja ter predajanja MT v roke uporabnikom uspeli priskrbeti pravo tehnologijo in orodja za vse globalne komunikacijske potrebe po celotni organizaciji.«

Zato SDL upa, da bo proces Big Data zdaj lažji, da se bodo izboljšale izkušnje strank in da bo podjetje priskočilo na pomoč pri večanju prodaje, dohodkov, širjenju blagovne znamke in pri produktivnosti zaposlenih.

Poleg funkcije Machine Translation so med drugim na voljo tudi naslednje rešitve za jezikovne platforme: skupnost za majhne in srednje velike skupine, v kateri sodelujejo vodje projektov, prevajalci in urejevalci besedil SDL Studio GroupShare; integracijsko orodje za lokalizacijo za ekipe, ki razvijajo programsko opremo in lokalizirajo SDL Passolo in platforma za urejanje besedil SDL Trados Studio.

Več na njihovi domači strani: http://www.sdl.com/aboutus/news/pressreleases/2013/sdl-helps-enterprises-translate-big-data-into-big-language.html

HTML5 Valid page